• Blog 19 De dames Wat en Half-Wat met Mat

  Daar gaan ze hoor, de dames Wat en Half-Wat met Mat. Parmantig stappen ze de winkel binnen. Lekker shoppen. Wat nieuwe lingerie kunnen de dames wel gebruiken na maanden in die lelijke operatie bh gehangen te hebben.
  “Wat een keuzes. Voor welke kleur zullen we gaan? Een witte? Die moeten we zeker hebben. Een zwarte? Ook altijd goed. Maar als we ons echt vrouwelijk willen voelen zullen we ook een wat meer gewaagde kleur moeten nemen. Misschien een mooie knalrode?”

  “Oooooooohh ik weet het niet hoor”, zegt Wat, “zoveel moois hier”.
  “Weet je wat”, zegt Half-Wat, “laten we er gewoon een stapeltje meenemen naar de paskamer en dan beslissen we later wel hoeveel we er nemen”.
  “Hallooo”, zegt Mat, “houden jullie wel het budget in de gaten, ik ben al zo plat als een dubbeltje”.

  De dames zoeken een paar mooie exemplaren uit. Enthousiast gaan ze vervolgens naar de paskamer. “Wat? Is dit de paskamer? Het is bijna net zo groot als mijn hele keuken”. Ze verbazen zich over de enorme ruimte. “Hier kan je wel een leuk feestje bouwen”, giechelt het feestbeest Half-Wat. De dames krijgen thee te drinken en gaan eerst aan de tafel zitten die in de paskamer staat. “Dit hebben we nou nog nooit meegemaakt. Een tafel met stoelen in een paskamer. Moet niet gekker worden.”

  Maar dan gaat het mis. De verkoopster komt de paskamer in. “Wat krijgen we nou?” De dames schrikken ervan. “Mogen we misschien een beetje privacy?” Nou mooi niet dus. De verkoopster begint te praten over type en grootte. De dames hebben geen idee waar ze het over heeft.

  Nog niet bijgekomen van de privacy schending krijgen Wat en Half-Wat met Mat de schrik van hun leven. Eerst wordt Mat weggegooid. Daarna gaat de operatie bh uit en eindigen ook Wat en Half-Wat naast Mat op de grond. Dit middagje shoppen hadden ze toch iets anders voorgesteld. Met een half oog kijken de dames Wat en Half-Wat met Mat, naar wat er vervolgens gebeurt. Er wordt gemeten, gepraat en nog meer gepraat. Vervolgens gaat de eerste witte bh aan. “Heeee hallooo, we liggen hier hoor. Doen wij ook nog mee?” Niemand reageert.

  En dan horen ze ineens heel hard gelach. “Oh nee he, daar zijn de zussen Plastic Fantastic. Wat doen die nou weer hier? De laatste keer dat Wat er een zag was vlak voor Half-Wat en Mat in de bh kwamen. Nu verdwijnen de dames Plastic Fantastic in de bh en liggen de Watjes op de grond.

  Stralend staan de dames Plastic Fantastic voor de spiegel. “Prachtig”, zeggen de dames en ze pinken een traantje weg. Het ziet er weer super vrouwelijk uit. Nadat ze er verschillende uitgeprobeerd hebben, kiezen de dames voor een knalrode, een witte en zwarte en oja ook nog een mooie blauwe. Helemaal happy lopen de dames Plastic Fantastic onder luid gelach de winkel uit. Wat en Half-Wat met Mat ver onderin de tas weggestopt zodat hun gemopper niet te horen is.

  Thuis aangekomen verdwijnen Wat en Half-Wat bij de rest van de Wattenfamilie in de wattenbak en Mat achter in de kast. Dit shoptripje zullen ze nooit meer vergeten maar huilen doen ze niet. Dat is niet voor watjes.